VÄLKOMMEN TILL HEMSIDAN AV SLÄKTFÖRENINGEN

Petter ja Elisabet Hällström

Släktföreningen grundades år 1969 i Ilmola. Bankinspektör E. Sigfrid af Hällström var en väsentlig person för att få samarbete i familjen igång. Hällström granskade själv den skånska bakgrunden av släkten.
Antalet medlemmar är ca 2000 personer för tillfället.

Föreningen har sin egna släktsymbol som designerades av heraldiker Gustav von Numers år 1977. I släktmötet i Virdois 1988 presenterades bordsstandar och släktbaner samt en släktsköld av brons som designerades av Lauri S. Ketola.

Föreningen fortsätter fortfarande historisk och familjeforsking gällande (släkt) Hallströms släkt. På varje familjefest utges en festbroschyr som innehåller släktinformation gällande orten där festen hålls. Släkterådet har 15 medlemmar som leder verksamheten av släktföreningen.

Tuija

ORDFÖRANDES KOLUMN

En varm hälsning till alla släktingar
Novemberkvällarna skymmer och lyktor glimmar på gårdarna. Familjer förbereder sig för årets mörkaste tid. Kölden är redan bitande ute, men inne värmer öppna spisen och levande
ljus. Tankarna riktar fridfullt till jul – julen närmar sig.

256

MEDLEMSAVGIFTERNA

Medlemsavgifterna för släktföreningen Petter och Elisabet Hällström insamlas detta år från den treårsperioden som nu började.
Betalningsinstruktioner ska finnas i släkttidningen som delas ut i senvåren, men man kan förstås genomföra betalningen redan nu.