VAASAn sukujuhlat 15.-16.6.2018

Terveiset Vaasasta

Yhteinen sukutapaamisemme on tulossa ensimmäistä kertaa Vaasaan. Yritämme rakentaa Vaasan näköiset sukujuhlat. Toivottavasti olette hyvät sukulaiset jo alkaneet merkitä ensi vuoden kalentereillenne varauksia noille päiville.

Ohjelmassa on lauantaina kolmen vuoden välein tapahtuva sääntömääräinen vuosikokous. Myös perinteeksi muodostunut sukujuhla on lauantaina. Edellisiin juhliin Jalasjärvelle valmistui Lääkärikirja. Sen kokosi FT Irja Kajander-Vierkens. Kirja on edelleen ajankohtainen yksiin kansiin koottuine hällströmiläisine lääkäreineen.

Vaasassa on uutena kirjana odottamamme Musiikkikirja, jonne on tietyin perustein koottu hällströmiläisiä musiikinharrastajia sekä -ammattilaisia. Teoksen on koonnut MuT Päivi-Liisa Hannikainen.

Perjantaina on aiheena sukututkimus. Aloitamme perinteisellä historiallisen sukututkimuksen luennolla. Se on pohjana kaikelle sukututkimukselle. Sen jälkeen käsitellään geneettistä sukututkimusta, mikä on lisääntynyt vauhdilla.

Näiden lisäksi on perjantaille järjestymässä lapsille Nukketeatteria työpajoineen. Olemme hankkimassa myös koulutettuja lastenhoitajia, jotta vanhemmat voivat kuunnella rauhassa luentoja samassa rakennuksessa.

Eikä tässä kaikki, mutta niistä seuraavalla kerralla! – Älkää huolestuko, että yrittäisimme juoksuttaa teitä paikasta toiseen. Tarkoitus on, että on aikaa tutustua sukukirjoihin, keskustella sukulaisten kanssa, syödä hyvin sekä mahdollisesti myös tutustua valmiisiin ja tekeillä oleviin eri sukuhaarojen tuoreempia sukupolvia käsitteleviin kirjoihin ja niiden tekemisen haasteisiin.

Kun aloitimme suunnitella Vaasan Juhlakirjaa, huomasimme, miten paljon aikaisempien juhlapaikkakuntien kirjoissa on mielenkiintoisia artikkeleita ja muuta materiaalia. Niihin kannattaa tutustua uudelleenkin!

Ohessa on valokuvaaja Esa Siltalopen valokuva. Yksi näkymä Vaasasta. Ennen juhliamme tulee vielä yhdet jäät järviin, jokiin ja mereen. Sen jälkeen kesän kynnyksellä tapaamme.

Me kokoustamme Vaasassa tiiviisti. Sukuneuvosto kokoontuu sääntömääräisesti. Marraskuulle uskallamme luvata lisää tietoa. Sitä ennen tuleekin jo syyskirje!

Sukulaisterveisin Vaasan juhlatoimikunnan puolesta

Sirkka Uschakoff (K)

 

 

Vaasan sukujuhla 15.6. – 16.6.2018 lähestyy

Tervetuloa seuraavaan sukujuhlaamme Vaasaan. Mikäli olet kiinnostunut sukuneuvoston jäsenyydestä, toivomme, että voimme tutustua Sinuun Vaasassa. Vuosikokouksessa nimetään uusi neuvosto. Tällä hetkellä meitä on puheenjohtaja ja 14 muuta jäsentä. Jokaiselle on oma paikkansa neuvostossa ja olen ollut hyvilläni siitä, miten idearikasta väkeä meillä on. Kehittyminen on kuitenkin jatkuva olotila, joten tervetuloa kehittämään toimintaa edelleenkin. Kokoukset pidetään kaksi kertaa vuodessa, yleensä Tampereella.

Vaasan sukujuhlan teemana on sukututkimus. Syksyn lehdessä ilmoitamme tarkemmin, keitä paikalle on tulossa puhumaan ja esiintymään. Ohjelmaa on luvassa perheen pienimmillekin, mutta aikataulutus on vielä vaiheessa. Maltetaan vielä hetki. Päivämäärät ovat tiedossa, eli varaathan kalenteriisi itsellesi ja läheisillesi aikaa tulla tervehtimään sukulaisia Vaasaan.

Juhlatoimikuntaan kuuluvat neuvoston jäsenet Riitta Vainionpää ja Sirkka Uschakoff, ole rohkeasti heihin yhteydessä, mikäli haluat kökkäväkeen (talkoo-) mukaan. Sukujuhlissa on ollut satoja ihmisiä, joten kaikki avuliaisuus otetaan mielellään vastaan.