Kuva: Esa Siltaloppi Media

 Sukujuhlien iltaohjelma 15.6.2018

Susanna tunnelmoi perjantaina Vaasan kirkossa

Perjantai-iltana sukujuhlassa voi nauttia herkän musiikkihetken Vaasan kirkossa. Suvun nuorta polvea edustava Susanna Erkinheimo johdattaa yleisön laulullaan suurten tunteiden äärelle – rakkauteen ja rakkaudesta luopumiseen, ja jälleen voimaantumiseen. Susannaa säestävät Ari Puro pianolla ja Sakari Lilja kitaralla. Tilaisuuden juontaa kappalainen Arto Lehtineva.

Laihialainen Susanna Erkinheimo on laulanut koko elämänsä erilaisissa kokoonpanoissa kuoroista ja bändeistä bigbandiin. Hän on opiskellut muun muassa Kaustisten musiikkilukiossa. Suuremman yleisön tietoisuuteen Susanna nousi television Idols-kilpailusta, jossa hän sijoittui toiseksi vuonna 2012. Ohjelmia saa myös ovelta hintaan 10 euroa.


Retkelle Merenkurkun maailmanperintöalueelle

Näkymä retken kohteena olevan Svedjehamnin näkötornista. Kuva Tiina Nieminen

Sisätiloissa vietettyjen päivien jälkeen on houkuttelevaa lähteä ulos saaristoon. Sukujuhlavierailla onkin mahdollisuus vierailla Merenkurkun maailmanperintöalueella. Matka suuntautuu bussilla Vaasan pohjoispuolella sijaitsevan Raippaluodon pohjoiskärkeen, Svedjehamniin.

Sinne rakennetusta näkötornista avautuvat upeat maisemat niin sanottujen pyykkilautamoreenien (De Geer -moreenit) muodostamillelaajoille kentille.

Merenkurkun saaristo ja Korkea Rannikko muodostavat kahden valtion yhteisen UNESCO:n maailmanperintökohteen, jossa Suomen matala moreenisaaristo ja Ruotsin jyrkät kalliorannat antavat yhdessä täydellisen kuvan noin 10 000 vuotta sitten päättyneen jääkauden aiheuttamasta maankohoamisilmiöstä ja sen vaikutuksista luontoon ja kulttuuriin. Maa kohoaa täällä 8 mm vuodessa, mikä muuttaa maisemaa jatkuvasti.

Retkellä ovat mukana asiantuntevat oppaat kertomassa alueen luonnosta, eläimistöstä sekä maankohoamisen vaikutuksista. Linnuista kiinnostuneiden kannattaa ottaa kiikarit mukaan, sillä alueella liikkuu paljon saaristoille tyypillisiä lintulajeja, kuten nokikanoja, tiiroja ja merikotkia.

Matkan hintaan sisältyy kahvi, joka nautitaan vanhaan kalasuolaamoon rakennetussa kahvilassa. Matka alkaa heti sukujuhlan jälkeen klo 16.30 ja retki kestää noin kolme tuntia. Ilmoittatuminen retkelle onnistuu parhaiten ilmoittatumislomakkeella.


PÄÄJUHLAN OHJELMA

Aika: Lauantai 16.6.2018 klo 13
Paikka: VAMIA, Ruutikellarintie 2

Ohjelman juontaa Sarita Sandström

Vaasan harmonikkakerho johdattaa
musiikillaan juhlasaliin

Tervetuloa
Sukuseuran puheenjohtaja Marju Viertola

Vaasan kaupungin edustajan tervehdys
Musiikkia

Musiikkikirjan esittely
MuT Päivi-Liisa Hannikainen

Juhlapuhe
Teppo Ylitalo
Suomen Sukututkimusseuran puheenjohtaja,
Suomen Kotiseutuliiton valtuuston
varapuheenjohtaja, väitöskirjatutkija
Musiikkia

Huomionosoitukset
Pj. Marju Viertola
Musiikkia

Kiitos ja loppusanat
Juhlatoimikunta

Oltermannin sauvan luovutus

Vaasan marssi
Yleisö, Pohjanmiehet

Juhlakahvi

Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.


Sukujuhlien aikana mahdollisuus tavata toisia sukututkimuksesta kiinnostuneita

Sukujuttujen tietoisku lauantaina klo 12

Sukujuhlien aiheena on sukututkimus. Kunniapuheenjohtaja M. Sakari Siltaloppi toimitti kirjan omasta sukuhaarastaan. Sen lähtökohtana on IV-sukupolven taulu 73 Matti ja Sofia Siltaloppi. 1995 Sakari kirjoittaa, että lähtöhenkilöt ovat kirjassa kaikkine jälkeläisineen nykyaikaan asti. Kirjaa on myytävänä ja sen tuotto kartuttaa stipendirahastoa, josta voi anoa avustusta omalle tutkimukselleen rahaston sääntöjen mukaisesti.

 

ESIMERKKI: Tämän esimerkin avulla voi jatkaa sukutietojen keräämistä ja tallentamista. Ne, jotka jo ovat aloittaneet, voivat esitellä tutkimuksiaan toisille – jakaa ideoita ja ehkä löytää itsekin uusia tapoja. Jo tekemänne sukututkimus on myös mahdollista jättää sukuseuran arkistointikappaleeksi.

LUOKKAHUONE: Omien sukuhaarojen tutkimukseen on sukujuhlien molempina päivinä varattu luokkahuone., jossa voi tutustua toisiin asiaa harrastaviin sukulaisiin.

SUKUTUTKIMUSOHJELMA: Lauantaina klo 10 – 15.30 paikalla on myös suomalaisen sukututkimusohjelman edustaja, joka esittelee ohjelman monia mahdollisuuksia tuottaa tiedostoja, sukutauluja ja sukukirjoja. Sukujuttujen tietoisku on lauantaina klo 12.