Kotkassa 25.10.2017

Musiikkiteos, taittajalta painotaloon. Nyt ollaan ison äärellä. Kirja on saanut ISBN-tunnuksensa. Toivottavasti painatus on ripeää, jotta kirja valmistuisi joulumarkkinoille. Kirjan ”paisuminen” yli puolella alkuperäisestä on vaikuttanut myös hintaan. Ennakkotilaajat (aika loppui kesällä) saavat kirjansa 50 eurolla.

Kirjan hinta on nyt 60 euroa! Kiitokset kaikille, joilla on kirjan kanssa mennyt aikaa! 


Kotkassa 20.10.2017

Väliaikatietoa

Vaasan sukujuhlien 15.- 16.6.2018 valmistelut ovat hyvin käynnissä. Juhlatoimikunta on kokoontunut useita kertoja ja kaksi päivää kestävien juhlien aikataulutus alkaa olla valmis.

https://www.vaasa.fi

Viime hetken viilauksia esiintyjien kanssa tehdään edelleen. Varmaa kuitenkin on, että perheiden pienimmille on tarjolla ammattitaitoista hoitoa. Vaasa on kaunis kaupunki, tulkaa tutustumaan Vaasaan ja sukuun. Oheistapahtumia on varmasti paljon. Matkan varrelle osuvat myös Ilmajoen musiikkijuhlat 6. – 17.6.2018.

http://www.ilmajoenmusiikkijuhlat.fi/?l=fi&p=konsertit2018

Musiikkiteos: On taittajalla. Teoksesta on tulossa 1100 sivuinen, joten se on työnä ollut huomattavasti suurempi toteuttaa kuin alun perin on voitu edes kuvitella. Myös taittajalla on runsaan sivumäärän ja kuvien kanssa melkoinen uurastus meneillään. 

Sukuneuvosto kokousti Tampereella 14.10.2017 ja viimeisin tieto tuolloin oli, että kirja ehdittäisiin saada joulumyyntiin. Asiaan vaikuttaa myös painotalon valmius ruveta heti kirjan laattojen tekoon. Joka tapauksessa kiitän teitä kaikkia, jotka ovat kärsivällisesti odottaneet ja luottaneet kirjan valmistumiseen. Elämässä tapahtuu asioita, joiden vaikutusta ei voi ennakoida. Varmasti meistä jokainen haluaa sukumme tuoreimman kirjan plarattavaksi. En osaa ainakaan itse kuvitella, miten suuri ja kattava teos meille on tulossa. Se on nähtävä ja sen painoa ja sivumäärää pitää voida tunnustella.

Ystävällisin terveisin ja kauneinta syksyä odotellen Marju

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Marju Viertola, puheenjohtaja ja jäsensihteeri Kotkassa 19.7.2017

Tervetuloa uudelle sivustollemme!

Koska mikään ei ole kerralla valmista, joudun pyytämään apuanne.

Valokuvia on paljon. Toivon, että ilmoitatte minulle, jos tiedätte:

  • Mistä kuva on otettu ja kuvaajan nimi.
  • Tieto, keitä kuvissa on.

Faktaa toki, ei olettamuksia.

Sivuja muokataan edelleen, mutta totuus on se, että 14.-15.6.2017 massiivisesti tuhottu entinen nettisivustomme on mennyttä ja uuden käyttöönotto toteutettiin mahdollisimman nopeasti. 

Ajankohtaista:

Vaasan sukujuhla 15.-16.6.2018 lähestyy!

Suvun musiikkiteos (MuT Päivi-Liisa Hannikainen) tulee painosta elo-syyskuulla!

  • Ennakkoon kirjan tilanneet saavat sen postissa kotiinsa niin pian, kuin mahdollista.

Kirjan hinta on nyt 55 euroa!

Tule neuvostoon mukaan – haluamme tavata Sinut Vaasan sukujuhlissa ennen kuin uusi neuvosto valitaan vuosikokouksessa.

Ystävällisin terveisin
Marju Viertola
040 560 6011
marju.wiertola@gmail.com


Tervehdys kaikille!

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Onnea meille ja etenkin meidän puolestamme taistelleille suuri kunnia. He tekivät kaikkensa. Alati harveneva on heidän rivinsä, joita kiitollisuudella muistamme. Itsenäisyytemme juhlavuotta huomioiden sukuneuvosto on päättänyt, että keräämme tietoja suvun ansioituneista, itsenäisyytemme puolesta taistelleista Mannerheimristin ritareista. Tietoja heistä ottavat vastaan Eila Lehtikallio ja Jorma Aro.

Sukumme Mannerheim-ristin ritarit julkaistaan sukulehdessä tänä syksynä. Lehti ilmestyy marraskuulla. Olisi mielenkiintoista, jos heistä voisi saada myös henkilökuvausta tulevaan lehteen.

Musiikkiteos ilmestyy elo-syyskuulla!

Päivi-Liisa Hannikaisen suururakka suvun muusikoista ja musiikinalalla työskentelevien osalta on valmis. Kun tieto kirjan tekeillä olemisesta tuli laajemmin sukulaisten tietoisuuteen, Päivi-Liisalle sateli uusia nimiä vuoden 201 6 loppuun asti, mikä toki on hyvä asia. Sukuseuramme 11 . julkaisema kirja on järkälemäinen, 900-1 000 -sivuinen teos. Ei siis ole ihme, että kirjan loppuun saattaminen kesti kauan.

Aiemmin hinnaksi määriteltiin 55 euroa/kirja. Kustannukset tarkennetaan myöhemmin, sillä kirja on huomattavasti isompi kuin vireille laittamisen aikaan ounasteltiin.

Muistattehan, että Irja Kajander-Vierkensin kirjoittama kirja suvun lääkäreistä on edelleen saatavilla. Teos on paljon muutakin kuin luettelo sukumme lääkäreistä. Se on historiikki suomalaisen lääkärijärjestelmän kehityksestä. Sukutauluja suvustamme on kirjoina 8. polveen asti ja niitä on edelleen myynnissä. Hajonta 8. polvessa on noin sata vuotta (1 800-1 900 -luvun lopulla syntyneet), joten tiedot, joita jäseniltä tulee, uusilta ja entisiltä, arkistoidaan suvun tutkijoita, nykyisiä ja tulevia varten.

Tule mukaan sukuneuvostoon

Sinä hällströmiläinen nuori tai aikuinen, tule mukaan sukuseuramme toimintaan. Taittaessani tätä sukulehteä huomaan, että teen monta teknistä asiaa ns. ”kantapään kautta”. Jouduin opintojeni takia lataamaan tietokoneelleni uuden ohjelman vuoden alussa ja huomasin, että sen myötä moni asia mutkistui. Ehkä kyse on vain omasta ajatuksen jumiutumisesta, asiat voi tehdä monella eri tavalla. Uudet asiat ja niiden kohtaaminen vain auttavat meitä yksinkertaisesti eteenpäin.

Mieleeni tulee läppärini takkuillessa, että josko joku innokas nuori, tietoteknisesti lahjakas, osallistuisi jatkossa lehden taittoon ja toisi muutenkin uusia ideoita sukuseuramme käytettäväksi.

Nykyinen neuvosto suunnittelee tulevana kesänä uusia sukutuotteita, mutta kehittämisen mahdollisuuksia on aivan varmasti runsaamminkin. Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti saisi monipuolisuutta, jos suvusta vaikkapa pari nuorta innostuisi oman palstan tekemiseen. Eikö kuulosta ihan hyvältä?

Kun nyt teille kirjoitan, näen mielessäni jo suvun nuoria pohtimassa, keitä sukuumme kuluu. Muistattehan, että esimerkiksi Softenginen vokalisti Topi Latukka ja basisti Eero Keskinen ovat meitä. Sukuumme kuuluu myös nuori rumpalilahjakkuus Erik Nickull, hänen rumpalitaitojaan löytyy youtubesta. Hän käyttää myös nimikirjaimia E.A.N.

Mielestäni CV näyttää hyvältä, jos muiden toimien ohella on mukana jossakin tai joissakin neuvostoissa.

Vaasan sukujuhla 15.6. – 16.6.2018 lähestyy

Tervetuloa seuraavaan sukujuhlaamme Vaasaan. Mikäli olet kiinnostunut sukuneuvoston jäsenyydestä, toivomme, että voimme tutustua Sinuun Vaasassa. Vuosikokouksessa nimetään uusi neuvosto. Tällä hetkellä meitä on puheenjohtaja ja 14 muuta jäsentä. Jokaiselle on oma paikkansa neuvostossa ja olen ollut hyvilläni siitä, miten idearikasta väkeä meillä on. Kehittyminen on kuitenkin jatkuva olotila, joten tervetuloa kehittämään toimintaa edelleenkin. Kokoukset pidetään kaksi kertaa vuodessa, yleensä Tampereella.

Vaasan sukujuhlan teemana on sukututkimus.

Syksyn lehdessä ilmoitamme tarkemmin, keitä paikalle on tulossa puhumaan ja esiintymään. Ohjelmaa on luvassa perheen pienimmillekin, mutta aikataulutus on vielä vaiheessa. Maltetaan vielä hetki. Päivämäärät ovat tiedossa, eli varaathan kalenteriisi itsellesi ja läheisillesi aikaa tulla tervehtimään sukulaisia Vaasaan.

Juhlatoimikuntaan kuuluvat neuvoston jäsenet Riitta Vainionpää ja Sirkka Uschakoff, ole rohkeasti heihin yhteydessä, mikäli haluat kökkäväkeen (talkoo-) mukaan. Sukujuhlissa on ollut satoja ihmisiä, joten kaikki avuliaisuus otetaan mielellään vastaan.

HAASTE:

Toivon, että jos Sinulla tai jollakin läheiselläsi on sukuviiristämme hyvä kuva, laita näyte sähköpostiini. Niin kuin jo mainitsin, kehitämme sukuseuralle lisää tuotteita ja viirin kuva on tulossa ainakin yhteen niistä. Kuvaajana saat nimesi tietysti esille tuotteeseen, mutta erillistä palkkiota emme maksa. Mikäli Sinulla on muita ideoita, otamme niitä mielellämme vastaan.

Popeda pääsi jo miehen ikään. Olemme neuvostossa ajatelleet, että jos saisimme heidät vuoden 2021 sukujuhlan aikaan samalle paikkakunnalle esiintymään. Keikkakalenteri on varattu jo vuosiksi eteenpäin, joten heti, kun 2021 sukujuhlan pitopaikka on tiedossa, otamme manageriin yhteyden.

Ja hei! Melkein unohdin mainita sen, että meidän sukuviirimme näyttää mahtavalta! Se on täyspitkä, nelimetrinen viiri, jossa on sukumme vaakuna. Kun kiertelet Suomea, niin katsohan tarkasti – meitä on paljon. Minä ainakin havahdun, jos jollakin pihalla näen viirimme liehuvan kauniissa Suomen suvessa.

Meidät hällströmiläiset tunnetaan kuulemma nenästä. Lieneekö totta laisinkaan…

Mukavaa kesää ja palaamisiin!

Marju Viertola