Puheenjohtajan palsta

Kaunis syksyinen tervehdys sukulaisille!

Haluan ihan ensimmäiseksi kiittää Petter ja Elisabet Hällströmin sukuseuran sukukokousta luottamuksesta. Minulle on suuri kunnia aloittaa puheenjohtajana. Olen saanut ottaa oppia edeltäjistäni Marja-Riitta Rintamäestä, Sirkka-Liisa Havusesta, Eila Lehtikalliosta ja Marju Viertolasta. He ovat olleet hyvänä esikuvana vuodesta 2006 alkaen, sillä minut valittiin sukuneuvostoon Kauhajoen sukukokouksessa, joiden huipennuksena oli upeat kruunuhäät. 

Syksyn suku- ja lukupaketti on nyt valmis ja voimme nauttia monipuolisesta annista kehittyvässä sukulehdessämme. Suuri kiitos lehden toimituksesta kuuluu sukuseuran sihteerille Eira Siltaselle. Lehden ulkoasu on virtolaisen taiteilijanakin tunnetun Linda Peltolan käsialaa. Tästä eteenpäin lehti tehdään samalla sabluunalla, joten esimerkiksi sisällysluettelo ja puheenjohtajan tervehdys löytyvät aina samoilta sivuilta.

Olen siis seurannut sukuseuramme toimintaa jo 12 vuoden ajan. Tänä aikana on tapahtunut paljon. Sukuseura julkaisi kaksi upeaa kirjaa, suvun lääkäreistä kertova kirja sekä viime vuonna julkaistu suvun muusikoita ja musiikin tekijöitä käsittelevä kirja. Aikaan mahtuu myös neljät sukujuhlat, Ilmajoella 2009, Virroilla 2012, Jalasjärvellä 2015 sekä Vaasassa viime kesänä. On taisteltu hovioikeutta myöten
yhdistyksen verokohtelusta, jäsenkirje on kasvanut hienoksi jäsenlehdeksi ja sukutuotevalikoima lisääntyi kauniilla kaulakoruilla.

Tulevista haasteista minua kiinnostavat erityisesti yhdistyksemme nettisivujen uudistaminen entistä käyttäjäystävällisemmiksi ja informatiivisemmiksi. Panostamme sukulehden juttuihin ja sisältöön. Tulevissa lehdissä muun muassa esittelemme kaikki sukuneuvoston jäsenet vuorollaan.

Seuraavien sukujuhlien aikoihin vuonna 2021 tulee kuluneeksi 300 vuotta siitä, kun Petter Hällström saapui sotilaspalvelijana Suomeen. Hänen sukunsa on kotoisin Tanskan Helsingöristä, hänen isänsä toimi lautturina. Juhlavuoden kunniaksi sukuneuvosto on selvittämässä mahdollisuutta järjestää tutustumismatka Petterin synnyinsijoille. Matkaa on alustavasti suunniteltu vuoden 2019 syksyllä tai 2020 keväällä toteutettavaksi. Siitä tiedotetaan tarkemmin mahdollisuuksien selvittyä ensi kevään sukulehdessä.

Vuoden 2021 sukujuhla järjestetään Ilmajoella sukuneuvoston jäsenten Jorma Aron ja Terhi Pirilä- Porvalin otettua vastuun juhlien järjestelyistä. Alustavia suunnitelmia juhlan ohjelmaksi on jo tehty, kerromme niistäkin enemmän, kun asiat varmistuvat.
Seuraava sukulehti ilmestyy keväällä 2019. Silloin lehdestä löytyy muun muassa jäsenmaksun maksuohje. Sukukokouksessa jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan, joten kolmen vuoden maksu on 36 euroa.

Nyt kannattaa miettiä joululahjoja. Kaikki sukukirjat sukumusiikkiteosta lukuun ottamatta myydään nyt 30 % alennuksella!

Toivotan kaikille sukulaisille kaunista ja kuulasta syksyä. Annetaan luonnon lailla myös itsellemme aikaa levolle ja rauhoittumiselle.

Tuija Veija
puheenjohtaja

Kuvaaja: Eira Siltanen